Index Vakbarát Hírportál

Óriási halat fogtak az öbölben

2023. július 7., péntek 11:53

Beszámolót küldött a Pecaverzumnak Sándor Tamás, aki társaival a Pilismaróti-öbölnél horgászott. A kezdeti sikertelenség után, a halőr tanácsát megfogadva sikerült egy több mint 22 kilogrammos halat kifogniuk.

A horgász és társai június 16-án a Pilismaróti-öbölnél órákon keresztül horgászott bojlival és főzött maggal, 100, 200 és 300 méteren elhelyezett bójákkal – sikertelenül.

Kicsivel később a halőri ellenőr azt tanácsolta, hogy keressenek a két bójának új helyet 400 méteren, mivel ott van egy nagyobb púp a vízben, amit szeretnek a halak.

A horgászok megtalálták a területet, átvitték a bójákat, és alaposan megszórták magokkal. A csalik a délutáni kihelyezés után hajnali kettőkor hozták meg az első kapást, ekkor azonban egy kagylópad elvágta a zsinórt, így a hal elmenekült.

Nem adták föl a horgászok, és az éjszaka kellős közepén kötött új szerelékük nem sokkal később – hajnali háromnegyed négykor – újabb kapáshoz vezetett egy hatalmas amur képében.

Ahogy felvettem a kontaktot a hallal, azt éreztem, hogy rendkívül gyorsan jön a part felé. Egy bő 25 perces fárasztás után egy 22,7 kilogrammos, igazi vadvízi torpedóval ajándékozott meg az öböl minket

– írta a Pecaverzumnak Sándor Tamás.

Rovatok