Index Vakbarát Hírportál

Kéthektárnyi terület menekült meg a Balatonon

2023. július 8., szombat 09:14

A Hajózási Hatóság visszavonta a balatonvilágosi vízisport-élménypályára kiadott létesítési engedélyt – számolt be az Aligai Fürdőegyesület. Mint írják, ezzel mintegy kéthektárnyi terület menekült meg a Balatonon.

„Óriási (rész)sikert értünk el” – kezdi meg bejegyzését az Aligai Fürdőegyesület. Mint írják, a Hajózási Hatóság visszavonta a balatonvilágosi „vízisport-élménypályára” kiadott létesítési engedélyt.

Mint a bejegyzésből kiderült, a helyieket senki sem kereste meg a tervekkel kapcsolatban. Hozzátették, a kormányhivatal válasza szerint a létesítési engedélyről szóló határozat saját hatáskörben visszavonásra került, és a Hajózási Hatóság az eljárás folytatásáról döntött. A hatóság az ügyben érintett ügyfelek, valamint az ügyféli jogállást igazoló további érintettek nyilatkozatainak mérlegelést követően hozza meg döntését.

Az Aligai Fürdőegyesület leszögezi, a hetek óta tartó tiltakozásuk meghozta az eredményt, egy jó ideig még biztosan nem fog működni vízisport-élménypálya a területen. Ezzel csaknem kéthektárnyi területet mentenek meg. 

Rovatok