Index Vakbarát Hírportál

Készítse a strandfelszerelést, izzasztó hőség érkezik

2023. július 8., szombat 18:16

Érkezik az ígért melegfront, vasárnap majdnem 35 fokot is mutathatnak a hőmérők. Csapadékmentesen, szélcsenddel érkezik a kánikula.

Ahogy azt pénteki időjárás-jelentő cikkünkben megírtuk, Magyarországra is megérkezik a melegfront. A hatalmas hőhullám egészen jövő hét szerdáig kitart majd.

A strandfelszerelést vasárnap sem érdemes otthon felejteni, ugyanis szintén sok-sok napsütés várható. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombaton közölte, hogy a hét utolsó napján csak elszórtan alakulhatnak ki fátyol- és gomolyfelhők, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 29 és 34 Celsius-fok közt lehet.

Éjszaka is többnyire derült, száraz idő várható, legfeljebb kevés fátyolfelhő sodródhat fölénk északnyugat felől. Szombat estig az északi, északkeleti szelet a Zemplén térségében és az Alföldön időnként élénk lökések kísérhetik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 17 Celsius-fok között valószínű, azonban a hidegre hajlamos helyeken ennél néhány fokkal hidegebb is lehet. Ugyanakkor a tópartok, nagyobb városok környezetében enyhébb lesz az idő. 

A vasárnapi időjáráson túl is hőségre kell felkészülni a következő napokban az úgynevezett El Niño-hatás miatt. Ezt jelezte előre, hogy már ezen a héten is melegrekordok dőltek meg

Rovatok