Index Vakbarát Hírportál

Fontos dologra hívta fel a figyelmet a katasztrófavédelem

2023. július 10., hétfő 17:15

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a tűzvédelmi előírások betartására hívta fel a figyelmet. Idén már 3874 tűz keletkezett a szabadban – tájékoztatta az OKF hétfőn az MTI-t.

A hőségben különösen fontos a tűzvédelmi előírások betartása. Csak idén már 3874 tűz keletkezett a szabadban, és több mint 1800 hektárnyi terület égett le – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-vel.

A közlemény szerint az idei szabadtéri tüzek közel fele az erdő- és mezőgazdaságot érintette, 30 helyen összesen 3100 bála és 42 hektárnyi gabona égett le, de kigyulladt munkagépek miatt is riasztották a tűzoltókat.

Az idei csapadékosabb évben ugyan kevesebb szabadtéri tűz keletkezett, de ez az OKF szerint nem jelenti azt, hogy ne kellene a betakarítási munkák közben odafigyelni a tűzmegelőzésre.

A katasztrófavédelem idén is kiemelt figyelmet fordít az agráriumban keletkező tüzek megelőzésére. A hatósági szakemberek nemcsak ellenőrzik a mezőgazdasági gépeket ellenőrzik, hanem az évről évre előforduló hibák kiküszöbölése érdekében az ellenőrzések mellett tűzbiztonsági konzultációs lehetőségeket is biztosítanak a gazdák számára.

Rovatok