Index Vakbarát Hírportál

Bezárta és többször megverte volt feleségét egy férfi, hogy mondjon le közös gyerekük felügyeleti jogáról

2023. július 10., hétfő 13:56

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség emberrablás és súlyos testi sértés miatt emelt vádat egy férfi és két nő ellen. Az elkövetők a férfi volt házastársát erőszakkal egy lakásba szállították, majd ott bezárva tartották és bántalmazták. A férfi azt akarta elérni, hogy a nő mondjon le közös gyermekük szülői felügyeleti jogáról.

Az ügyészség információi szerint a vádlottak rokonok, a férfi és a nő házastársak, míg a másik nő a férfi édesanyja. A férfit korábbi felesége elhagyta, egyéves közös fiúgyermekük a férfinál maradt. A vádlottak 2020 szeptemberében tudomást szereztek a volt feleség tartózkodási helyéről, és onnan akarata ellenére gépjárművel elszállították egy általuk bérelt miskolci lakásba. 

Közben a férfi többször megütötte és megrúgta a nőt, így kényszerítve, hogy beszálljon a gépjárműbe, majd a lakásban is tovább bántalmazta, és feleségével együtt bezárták, hogy ne tudjon megszökni.

A férfi azt akarta elérni, hogy a volt felesége mondjon le a gyermekük szülői felügyeleti jogáról, ezért a gyámhivatalba is bevitték, ahol az ügyintéző tájékoztatta őket, hogy az eljárás már a bíróság hatáskörébe tartozik, mivel a válóper megindult. Ezt követően a férfi volt feleségét elengedte.

A bántalmazások következtében a nő lábujjtörést és zúzódásos sérüléseket szenvedett el.

Az ügyészség a vádlottak közül a büntetett előéletű férfi vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől való eltiltást, míg a büntetlen előéletű vádlott-társaival szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását és pártfogó felügyelet elrendelését indítványozta.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.”

Rovatok