Index Vakbarát Hírportál

Neverending story – „pizsifellövés előtt” pingálták át a ferencvárosi padot

2023. július 11., kedd 10:11

Újabb fejezettel bővült a ferencvárosi padfestő mizéria. Baranyi Krisztina kerületi polgármester egy térfigyelő kamerás felvételt osztott meg közösségi oldalán, amin az látható, hogy a Tompa utcai pad ismét új színvilágot kap. Ezúttal egy üzenetet is elrejtettek az Amnesty Internationalnek.

Csütörtökön kezdődött a IX. kerületi Tompa utcában a ferencvárosi padfestő háború. Mint ismert, az Amnesty International és Ferencváros önkormányzata múlt hét közepén adott át egy LMBTQ-zászló színeiben pompázó padot, amit alig két nappal később zöld-fehérre festettek át a Ferencvárosi ultrák.

Az átfestés miatt a rendőrséghez fordult az Amnesty International, emellett ígéretet tettek, hogy a padot visszafestik, mert ez annak a szimbóluma, hogy mindenkinek van helye. Ígéretükhöz híven vasárnapra ismét színessé varázsolták a Tompa utcai ülőhelyet.

A történet kedd reggel új fejezettel bővült, Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester közösségi oldalán osztotta meg egy térfigyelő kamera felvételét, amelyen az látható, hogy két fekete kapucnis ember ismét átfesti a padot.

Neverending story. Az erős árja hadtest (2 ember) még a pizsi fellövése előtt pingáltak egyet. Csuklyával, maszkban. Fiúk, legyetek bátorak, amikor »az elveitek miatt« tönkreteszitek más munkáját

– fogalmazott Baranyi. Az idézet nem elírás, szó szerint így olvasható Baranyi Krisztina Facebook-oldalán.

A bejegyzés alatt egy másik képet is megosztott a végeredményről, amely szerint a pad immáron fehér, zöld és kék színekben pompázik, elé pedig azt a feliratot fújták, hogy „Stop LMBTQ”.

Rovatok