Index Vakbarát Hírportál

Felújítás közben omlott be egy kaposvári iskola tornatermének teteje

2023. július 11., kedd 16:42

Beomlott a kaposvári Gyakorló iskola tornatermének tetőszerkezete hétfő éjjel. Az iskolát épp felújították, amikor a baleset történt. A kár jelentős, a munkaügyi hatóság jelenleg is vizsgálja az ügyet.

Hangos robajjal omlott be a Kaposvári Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium tornatermének teteje a hajnali órákban. A hatóságok közölték,

A balesetben senki sem sérült meg.

 Az iskola közelében élők fültanúi voltak a történteknek.

Hajnali három órakor hallottuk, hogy minden ropog, rotyog, mintha egy sugárhajtású repülőgép húzott volna el felettünk. Két részletben omlott össze a tető, mert utána olyan hangot hallottunk, mintha sódert borítottak volna le

– mondta Király Lajos László a Sonline-nak. Egy másik lakó visszaemlékezése szerint az iskola épülete az 1980-as években épült, szerinte akár szerkezeti hiba is okozhatta a beomlást.

A baleset pontos oka egyelőre ismeretlen.

Az épületnél dolgozó munkások elmondták, a laminált padlón dolgoztak, így nem tudják, hogy a tető mitől omolhatott be. Úgy vélték, a tető túlterhelt lehetett, de mint mondták, ez nem az ő szakterületük.

A kaposvári hivatásos tűzoltók gázpalackokat hoztak ki az iskola épületéből, valamit átvizsgálták és áramtalanították a helyiségeket. 

A rendőrség jelenleg is vizsgálja az ügyet. Közölték, a munkavédelmi hatóság szakemberei vizsgálatából derül ki, hogy történt-e szabályszegés, ami eljárást vonhat maga után.

Rovatok