Index Vakbarát Hírportál

Rossz hírünk van, ha most akar receptet kiváltani

2023. július 12., szerda 13:35

Akadozik az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér online felülete, így ha most akar receptet kiváltani, készüljön fel, hogy nem lesz egyszerű dolga.

Olvasóink szerdán jelezték, hogy az eeszt.gov.hu honlapjával fennakadásokat tapasztalnak. Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér online felülete lassan vagy egyáltalán nem is tölt be.

Az információs portál szerint 2023. július 14. 22 órától 2023. július 15. hajnali 1 óráig tervezett karbantartást végeznek a NISZ rendszereiben, amely miatt az EESZT-szolgáltatások és a portálfelületek ebben az időszakban korlátozottan lesznek elérhetőek.

Hozzátették, hogy a karbantartás a betegellátás menetét nem befolyásolja, a medikai rendszerek EESZT-kapcsolat nélkül a korábban megszokott módon működnek. A gyógyszertári rendszerekben a receptkiadás funkció továbbra is zavartalanul elérhető lesz. Az ez idő alatt keletkező adatok és dokumentumok utólag kerülnek feltöltésre az EESZT-be.

A határátlépésnél is gondok voltak

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) nem sokkal dél előtt közleményben jelezte, hogy informatikai rendszerprobléma miatt hosszabb várakozási időre kell számítani a közúti határátkelőhelyeken és a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren.

Az ORFK kommunikációs szolgálata a police.hu oldalon a külföldre utazóknak azt ajánlja, hogy elindulás előtt tájékozódjanak a határátkelőhelyek nyitvatartási idejéről és az aktuális várakozási időkről a rendőrségi honlap Határinfó oldalán vagy a rendőrségi útinformációs rendszer (Rutin) mobilapplikáción.

Nemsokkal dél után már arról tájékoztattak, hogy az informatikai probléma megszűnt, a hiba okát a szakemberek megtalálták, a határforgalom pedig ismét zavartalan.

Rovatok