Index Vakbarát Hírportál

Parkoló épül Hűvösvölgyön, itt vannak a látványtervek

2023. július 12., szerda 21:35

Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere szerdai Facebook-posztja szerint akár 100 autót is fogadni képes P+R parkló épülhet a hűvösvölgyi végállomásnál.

Ugyan már található a hűvösvölgyi végállomással szemben egy P+R parkoló, de az az Aldi tulajdonában van, ami hamarosan épülni fog a területen – írja Őrsi Gergely Facebook-posztjában. A polgármester több szempontot is kiemelt, mi miatt lényeges lenne az új parkoló kialakítása. Először is megjegyezte, nem telik el úgy nap, hogy ne kapna megkeresést ebben a témában. 

Továbbá kiemelte, hogy sokan parkolnának le autójukkal, és élnének a tömegközlekedési eszközök lehetőségével, és így csökkentenék a belvárosba vezető torlódásokat. Azt is állította, hogy előzetes egyeztetést követően az üzletnyitás mellett a nagy kapacitású parkoló építésében is partner lenne az élelmiszer-üzletlánc. 

Nagy előny lenne, hogy az üzlet felépülésével megszabadulnának a területen található romoktól, és a P+R parkoló létesítésével együtt az eddiginél több zöld területet is létre tudnának hozni.

Őrsi Gergely kiemelte,

A P+R parkoló önmagában nem oldja meg minden közlekedési problémánkat, de csökkentheti a belváros felé közlekedő autók számát és a torlódásokat.

A polgármester hozzátette, a gazdaság sajnos nem kedvez jelenleg az ilyen beruházásoknak. Hozzátette, hogy a kormányzat nincs abban a helyzetben, hogy nagy mértékben létesítsen P+R parkolókat, azonban szükség lesz kormányzati segítségre hosszútávon, az elővárosi és az agglomerációs parkolók építése során egyaránt.

Őrsi Gergely arra kérte a kormányt,

Ha a kerületiek támogatják a P+R parkoló és az üzlet létrejöttét, arra kérjük a kormányt, hogy ne gördítsen bürokratikus akadályt a projekt elé.

Rovatok