Index Vakbarát Hírportál

Jámbor András: Halálosan megfenyegettek

2023. július 12., szerda 12:20

Jámbor András, a Párbeszéd – Zöldek frakció tagja, a Szikra Mozgalom képviselője fenyegetést kapott és feljelentést tesz.

Jámbor András úgy fogalmazott Facebook-oldalán, hogy

halálosan megfenyegettek egy durva, antiszemita, »Betyárok« aláírással ellátott, kézzel írt levélben. Ezért feljelentést teszek. A levél tartalma egyértelműen kapcsolódik ahhoz a lejáratókampányhoz, amit a Fidesz és médiája ellenem és a Szikra közössége ellen folytat.

A politikus kifejtette, „ebben a lejáratókampányban egy olyan erőszakos bűncselekménybe akarnak belekeverni engem és a Szikrát, amelyről a nyomozó hatóság kimondta, hogy nincsen közünk hozzá, hiszen egyetlen tagunk után sem nyomoznak.

Még februárban valóban zajlott eljárás egy tagunkkal szemben: őt ártatlanul 14 napra börtönbe csukták. A rendőrség és az ügyészség azóta kimondta: a bizonyítékok alapján egyértelmű, hogy nem követett el bűncselekményt. Ebben a lejáratókampányban most egy olyan pedofil ügybe akarnak belekeverni, amelyben a BRFK kimondta: nem érintett egyetlen Szikra-tag sem, és nem is nyomoztak egyetlen tagunk ellen sem.”

Nem jó érzés ilyen halálos fenyegetést kapni, kétgyermekes apaként pláne vérfagyasztó

– hangsúlyozta Jámbor András.

Rovatok