Index Vakbarát Hírportál

Törvényt módosíthatnak Magyarországon a transzneműek kedvezményes nyugdíja miatt

2023. július 12., szerda 08:49

A bíróság döntése alapján egy transznemű nő is élhet a Nők 40 kedvezményes nyugdíj lehetőségével. Selmeczi Gabriella, a Fidesz frakcióvezető-helyettese úgy gondolja, ebből is látszik, hogy létezik az „LMBTQ-propaganda”.

A Veszprémi Törvényszék döntése alapján a transzneműek is élhetnek a korkedvezményes nyugdíj lehetőségével, Selmeczi Gabriella ezt durva provokációnak és a jogrendszer arculcsapásának tartja, „felháborító, hogy megcsúfolják a Nők 40 kedvezményes nyugdíjazási lehetőséget”.

A kormánypárti politikus a Magyar Nemzetnek úgy fogalmazott, 2010-ben Orbán Viktor miniszterelnök volt az, aki a Fidesz–KDNP frakciószövetségnek javasolta, fejezzék ki tiszteletüket a nők iránt azzal, hogy negyven év munka után – beleértve a gyermekneveléssel eltöltött időt is – nyugdíjba vonulhassanak.

A mostani ügyből az is látszik, hogy igenis létezik az LMBTQ-propaganda. Azonban a Fidesz–KDNP frakciószövetségnek változatlanul az az álláspontja, hogy csak biológiai nemek vannak. Felháborító, hogy Magyarországon van olyan bíró, amelyik ilyen ítéletet tud hozni

– hangsúlyozta a Fidesz képviselője, aki arra is kíváncsi, hogy az érintett bíró részt vett-e valamelyik „Soros-szervezet LMBTQ-érzékenyítésén”.

Selmeczi Gabriella kitért arra is, az eset nem maradhat válasz nélkül a jogalkotók részéről, ezért törvénymódosításra van szükség. A politikus reméli, hogy a Fidesz–KDNP áttekinti a törvényeket, és ha kell, módosítást kezdeményez.

„Nem vagyok egyedül a frakcióban azzal a véleményemmel, hogy minél előbb törvénymódosítást kell benyújtani annak érdekében, hogy egyértelmű legyen: mi a nőket tiszteljük meg a Nők 40 lehetőségével, és ne lehessen egyetlen érzékenyített bíró sem abban a helyzetben, hogy ilyen döntést hozhasson” – árulta el a képviselő, hozzátéve: „Provokálják a magyar társadalmat és azt a törvényhozói akaratot, hogy megtiszteljük a nőket a kedvezményes nyugdíj lehetőségével. Nőként is kikérem magamnak, hogy valaki provokációból visszaéljen a jogszabályok adta lehetőségekkel.”

Rovatok