Index Vakbarát Hírportál

Vonattal ütközött egy autó a Balatonnál, jelentős késésekre kell számítani a vasúton

2023. július 15., szombat 14:43

Várhatóan kora estig nem közlekednek a vonatok Balatonkenese és Csajág között, miután Balatonakarattyánál összeütközött egy vonat és egy személyautó. A baleset miatt az érintett szakaszon pótlóbuszok szállítják az utasokat, míg az észak-balatoni vonalon jelentős késésekre kell számítani.

A Balatonfüredről a Déli pályaudvarra 13:11-kor elindult Katica InterRégió vonattal (19745) ütközött egy autó Balatonakarattyánál. A fénysorompó jól működött, tilosat jelzett a közút felé – tájékoztatott a Mávinform.

A műszaki mentés és helyszínelés ideje alatt – várhatóan kora estig – Balatonkenese és Csajág között nem közlekedhetnek a vonatok, ezért itt pótlóbuszok szállítják az utasokat (várhatóan 15 órára érnek a helyszínre az első buszok).

Az észak-balatoni vonalon jelentősen, 30-60 perccel hosszabb eljutási időre kell számítani. A balesetben érintett járat utasait a katasztrófavédelem munkatársai segítségével szállítják le.

A baleset miatt a Déli pályaudvarról Balatonfüredre tartó, Székesfehérvárról 14:17-kor továbbindult Vízipók InterRégió vonat (19724) csak Szabadbattyánig közlekedik – áll a közleményben.

Rovatok