Index Vakbarát Hírportál

Fokozódik a kánikula, megsül az ország vasárnap

2023. július 16., vasárnap 06:01

Vasárnap is marad a hőség és a kánikula. Országszerte napos lesz az idő, de az északi-északnyugati tájakon lehet számítani gomolyfelhő-képződésekre, így ott előfordulhatnak záporok, zivatarok.

Tovább fokozódik a kánikula az országban. Marad a napos, az ország nagy részén továbbra is száraz idő, az északi-északnyugati tájakon számíthatunk erősebb gomolyfelhő-képződésre, itt késő délután záporok és zivatarok is előfordulhatnak  írja az Időkép.

A Dunántúlon és a középső tájakon déli, majd északnyugati szél várható.

A hajnali 15-23 fokos hőmérséklet napközben már 32-38 fokos kánikulára fokozódhat. Országos Meteorológiai Szolgálat az összes vármegyére figyelmeztetést adott ki a magas középhőmérséklet miatt, Csongrád-Csanád vármegyében a legmagasabb, harmadfokú figyelmeztetés van érvényben.

Az orvosmeteorológia szerint front nem várható, de a kánikula az egészséges szervezet számára is megterhelő lehet, sokaknál alakulhat ki migrén, és a fáradtság, valamint a dekoncentráltság is általános lehet.

10 és 16 óra között lehetőleg kerüljük a tűző napot, mivel extrém erős lesz az UV-sugárzás.

Hétfőn várható egy gyenge hidegfront, ami az ország északi részére hozhat záporokat, zivatarokat. Zivatarok környezetében akár viharos széllökések is előfordulhatnak.

Rovatok