Index Vakbarát Hírportál

Magára zárta az autót egy kisgyerek Révfülöpön, a tűzoltóknak kellett kiszabadítaniuk

2023. július 16., vasárnap 14:27

Csak pár percre hagyták magukra kisgyermeküket az autóban a szülők az egyik révfülöpi bevásárlóudvar parkolójában, de máris rendőri beavatkozásra volt szükség. A gyermek ugyanis magára zárta az autót, és nem tudta visszanyitni. Az ijedtségen kívül azonban más baj nem történt.

Telefonon kértek segítséget a rendőröktől ma délelőtt fél kilenc körül, hogy az egyik révfülöpi bevásárlóudvar parkolójában egy gyermek az autót magára zárta, nem tudják a szülők a jármű ajtaját kinyitni – számolt be a Veszprém vármegyei rendőrség.

Mint írták, a járőrök segítségül hívták a badacsonytomaji hivatásos tűzoltókat, akik az autó bal oldali szélvédőjét betörve ki tudták nyitni az ajtót.

A szülők elmondták, a gyermek tőlük kapta meg a gépkocsi indítókulcsát, amíg ők néhány percre az üzletbe mentek. Az autóban a kisgyerek a központi zárat magára zárta, és nem tudta visszanyitni azt, ezért vált szükségessé a szakemberek segítsége. Az ijedtségen kívül más baj nem történt, mentő értesítésére sem volt szükség – tették hozzá.

A rendőrség arra hívta fel a figyelmet, hogy még rövid időre se hagyják gyermeküket felügyelet nélkül az autóban.

Rovatok