Index Vakbarát Hírportál

Elektromos buszokat tesztel a fővárosban a BKK

2023. július 17., hétfő 13:13

2023. július. 17. és augusztus 3. között a Budapesti Közlekedési Központ az e105-ös, az e210-es és az e8E vonalon elektromos buszokat tesztel a fővárosban.

A BKK ismét elektromos buszokat tesztel, július .17. és augusztus. 3. között az e105-ös és az e210-es vonalon egy szóló, július. 21. és 29. között az e8E vonalon egy csuklós járművel találkozhatnak majd a fővárosiak. A tesztelés a BKK és az ArrivaBus együttműködésének köszönhetően valósul meg.

A BKK ígérete szerint a járművek szinte teljesen zajtalanok lesznek, és káros anyagok kibocsátása nélkül lesznek képesek közlekedni. A járatok a 105-ös, a 210-es és a 8E járatok menetrendi indulásain felül közlekednek, és bárki ingyenesen kipróbálhatja majd őket.

A BudapestGO alkalmazásban azt is nyomon követhetik az utazni készülők, hogy épp merre járnak a buszok, valamint a menetrendekről is tájékozódhatnak.

A BKK azért pont ezeket a vonalakat választotta a járművek tesztelésére, hogy az emberek „minél több Budapestre jellemző körülmény között kipróbálhassák azokat”.

A buszok egy feltöltéssel 350 kilométert is meg tudnak tenni, a fékezéskor visszanyert energiát pedig képesek visszatáplálni a rendszerükbe.

A BKK megjegyezte, hogy Budapesten is fontos célkitűzés a környezetbarát járművek használata a közösségi közlekedésben.

Rovatok