Index Vakbarát Hírportál

Marad a kínzó hőség, akár 39 fok is lehet délután

2023. július 17., hétfő 06:08

A kánikula nem fokozódik, de továbbra is hőség várható az országban a hét elején. Az északi régiókban kialakulhatnak záporok és zivatarok, ami hozhat egy kis enyhülést, de a napi középhőmérséklet így is az ország egész területén 25 fok felett lesz.

Egy gyenge hidegfront érkezik hazánkba, ami hétfőn az ország északi részére hozhat elsősorban záporokat és zivatarokat. Egyes helyeken a zivatarok felhőszakadással és jégesővel is járhatnak, sőt, viharos széllökésekre is lehet számítani – írja az Időkép.

Az északkeleti megyékben 25, az ország többi részén 27, de a középső és déli megyékben 29 fok felett várható a napi középhőmérséklet. Délután akár 31–39 fokos forróságra is készülhetünk. Az éjszaka sem hoz enyhülést, sok helyen lesz 20 fok fölött a minimum-hőmérséklet.

Kedden napos, gomolyfelhős idő várható, néhol záporokkal és zivatarokkal. Napközben 30–36 fok a valószínű.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőre az összes vármegyére figyelmeztetést adott ki a magas középhőmérséklet miatt, Csongrád-Csanád, Békés és Bács-Kiskun vármegyében a legmagasabb, harmadfokú figyelmeztetés van érvényben.

Az orvosmeteorológia szerint a hidegfront miatt jelentkezhetnek rosszullétek, fejfájás, és az időseknél és az arra érzékenyebbeknél akár keringési panaszok is. Az éjszakai nagy meleg miatt sokaknál álmatlanság is felléphet.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok