Index Vakbarát Hírportál

Vasárnap volt az év eddigi legmelegebb napja

2023. július 17., hétfő 10:29

Az év eddigi legmelegebb napja volt július 16-án, vasárnap: Derekegyházon 38,1 Celsius-fokot regisztráltak.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán azt írták, vasárnap derült vagy gyengén gomolyfelhős, napos idő volt, a csúcshőmérséklet 31 és 38 fok között alakult.

A Derekegyházon mért 38,1 fok jelenti az új csúcsot idén nyáron – tették hozzá.

Közölték azt is, hétfőn is hasonló hőségre kell készülni, ezt követően viszont a jelenlegi előrejelzések alapján napokig nem lesz ennyire meleg az országban.

Mint megírtuk, a legmagasabb, piros fokozatú figyelmeztetést adta ki az Országos Meteorológiai Szolgálat magas középhőmérséklet miatt Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Békés vármegyére, ott a napi középhőmérséklet 29 Celsius-fok felett alakulhat.

A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint hétfőn sok napsütésre lehet számítani, a legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 38 fok között várható, de délkeleten egy-egy helyen 39 fok sem kizárt. Késő estére 22 és 28 fok közé csökken a hőmérséklet.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras.

Rovatok