Index Vakbarát Hírportál

Forgalmas útszakaszok újultak meg Budapesten

2023. július 19., szerda 18:22 | aznap frissítve

Befejeződött az útfelújítás a XV. kerületben, élhetőbb és biztonságosabb lett az Erdőkerülő utca és a Zsókavár utca. A BKK beruházásában elvégzett korszerűsítés a kerületben élők, a budapestiek és az ott közlekedők érdekeit is szolgálja: megújult az útpályák burkolata, javultak a gépjármű- és gyalogosközlekedés feltételei, valamint akadálymentes lett a Fő téri villamosmegálló.

Az újpalotai projekt jelentős változásokat jelent az Erdőkerülő utcában és a Zsókavár utcában, ráadásul a BKK korszerűsítette a Szentmihályi út egy részét is, ezzel a felújított útszakaszok együttes hossza csaknem 1,5 kilométer.

A nagyszabású felújításnak köszönhetően nagyobb biztonságban, kényelmesebben lehet közlekedni Újpalota forgalmas – és a fontos közösségi közlekedési járatok által használt – útszakaszain. De nemcsak az autóval közlekedők, hanem a gyalogosok is nyertek a beruházással, hiszen az útpálya felújítása mellett új járdák és gyalogos-átkelőhelyek is épültek.

A BKK a projekt keretein belül;

A most felújított útszakaszok korábban leromlott állapotban voltak, ennek a közösségi közlekedés járművei is a kárát látták. Ma már az új, korszerű autóbuszok a megújult utakon közlekedhetnek. Az útépítés tavaly szeptemberben kezdődött, a műszaki átadás-átvételi eljárás július 19-én, szerda délelőtt zárult le.

Ebből az alkalomból július 19-én sajtótájékoztatót tartott a Fővárosi Önkormányzat, a XV. kerületi önkormányzat és a BKK. Az eseményen Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, Cserdiné Németh Angéla, a XV. kerület polgármestere, valamint Horváth László, a BKK beruházási igazgatója részletesen beszélt a felújításról, illetve az újpalotai beruházás jelentőségéről. 

A szűkös anyagi források ellenére a BKK mindent megtesz a fejlesztések megvalósításáért. A nagyszabású, hosszabb ideig tartó munkák közül elkészült a Blaha Lujza tér, ütemterv szerint és költségkereten belül halad a Lánchíd felújítása

– írták közleményükben.

Az útfelújítási program eleme az újpesti István út és a Pozsonyi utca tervezése, a Mester utca Ferenc körút és Haller utca közötti szakaszának korszerűsítési terve, illetve elkezdődött a Budakeszi út–Zugligeti út és a Budakeszi út–Szilágyi Erzsébet fasor–Hűvösvölgyi út csomópont fejlesztésének tervezése.

Rovatok