Index Vakbarát Hírportál

Üvöltve kért segítséget egy nő egy gyorsétteremnél, de senki meg sem mozdult

2023. július 19., szerda 09:23

A férfi az elrablás tényét nem tagadta, de a nemi erőszakról azt mondta, hogy békülős szex volt, amibe a neje is beleegyezett. A nő hiába kiáltott segítségért egy gyorsétteremnél, senki sem segített neki.

Kétségbeesett nő kért segítséget egy élelmiszerbolt eladójától 2023. július 12-én délután – írja a police.hu. A nő rettegve és reszketve mondta el, hogy a férje elrabolta és meg akarta ölni.

A nyomozás adatai szerint a nőt munkából hazafelé menet, otthonához közel várta tőle már külön élő férje, megölelte, majd a következő pillanatban egyik kezével megmarkolta a haját, a másikkal felkapta a lábait és betuszkolta kocsijának csomagtartójába.

A nő hiába kiabált segítségért, rugdosta a kocsit, nem tudott szabadulni. Egy domonyvölgyi erdős területen engedte el, kést rántott, azzal fenyegette, hogy megöli, majd megerőszakolta.

A történtek után beültette maga mellé, majd elindultak a Duna túloldalára. Egy gyorsétteremnél a nő megpróbált megszökni, kiugrott a kocsiból, de hiába kért üvöltve segítséget, senki sem segített neki. Végignézték, amint a férj elkapja nejét, visszarángatja a kocsiba és elszáguld.

Nem sokkal később egy bolti eladónő karolta fel az áldozatot, falusi üzletébe tért be vásárolni a férj és megfélemlített felesége. A mellékhelyiségben tudott elbújni, amíg egy rendőr meg nem érkezett. Az áldozatot a rendőrautóba ültették, a helyszínre pedig további egységek érkeztek.

Az 50 éves F. József panasszal élt a gyanúsítás ellen, a terhére rótt bűncselekmények közül a személyi szabadság megsértését részben elismerte, a szexuális erőszakot és a késsel fenyegetést azonban tagadta, szerinte békülős együttlét volt, amibe neje beleegyezett.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya az azóta letartóztatott 50 éves F. Józseffel szemben hozzátartozó sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntettének, valamint aljas indokból, felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértése bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Rovatok