Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor nem hitt a fülének, csak annyit tudott mondani, „bravó”

2023. július 19., szerda 10:36

Orbán Viktor miniszterelnök kedden Brüsszelben tárgyalt Mario Abdo Benítezzel, Paraguay elnökével, amiről kikerült egy rövid videó a kormányfő közösségi oldalára. Mint kiderült, Orbán Viktor itt tudta meg, hogy Paraguay hivatalos nyelve a spanyol mellett a guarani, így meg is szólaltatta Paraguay elnökét. Az elhangzottakra csak annyit tudott mondani, hogy „bravó”.

Orbán Viktor miniszterelnök kedden az Európai Unió és a latin-amerikai országok csúcstalálkozóján vett részt, ahol többek között Ecuador elnökével is tárgyalt. Felkerült a kormányfő közösségi oldalára egy rövid részlet a paraguayi államfővel, Mario Abdo Benítezzel folytatott megbeszéléséről.

Mint a 24 órán át elérhető videóból kiderült, Orbán Viktor itt tudta meg, hogy Paraquay hivatalos nyelve a spanyol mellett nem az angol, hanem a helyi nyelv, a guarani. Ezen felbátorodva a miniszterelnök arról kérdezte Mario Abdo Benítezt, hogy mondják guaraniul, hogy jó reggelt?

¡Mba’éichapa neko’ẽ

– érkezett a válasz, amire a miniszterelnök csak annyit tudott mondani, „bravó”.

A két vezető a világpolitikai helyzetről, az ukrajnai háborúról és következményeiről, valamint a konzervatív politika szerepéről és lehetőségeiről tárgyalt.

(Borítókép: Orbán Viktor kormányfő [b] és Mario Abdo Benítez, Paraguay elnöke [j2] tárgyalása Brüsszelben 2023. július 18-án. Fotó: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Benko Vivien Cher)

Rovatok