Index Vakbarát Hírportál

A rendőrség közzétette a videót az angyalföldi gyilkos letartóztatásáról

2023. július 19., szerda 15:21

Ötnapos hajtóvadászat után elfogta a rendőrség az angyalföldi emberölés gyanúja miatt körözött T. Róbertet. A letartóztatásról videót is közöltek. A férfi azóta beismerő vallomást tett, valamint elmondta, hogy az öngyilkosság is megfordult a fejében.

Mint megírtuk, a rendőrség mellett az alvilág és a fejvadászok is keresték az angyalföldi férfit, aki július 13-án éjjel a XIII. kerületben, egy Véső utcai lakásban meggyilkolta 27 éves barátnőjét. Később kiderült, hogy a férfi brutálisan megverte, majd összeszurkálta M. Petrát, aki sérüléseibe azonnal belehalt.

A férfi elmenekült a helyszínről, telefonját még pár napig bekapcsolva hagyta, majd a SIM kártyáját megsemmisíthette, így utána semmilyen módon nem volt lekövethető a tartózkodási helye. A gyanúsítottat többen is látták a Római parton, így erről több bejelentés is érkezett a BRFK-hoz.

A budapesti rendőrök ötnapos hajtóvadászat után kedden, a főváros III. kerületében fogták el T. Róbertet, amelyről egy felvételt is közzé tettek.

Öngyilkos akart lenni

Az elfogott férfi a kihallgatásán elmondta, hogy öngyilkos akart lenni. A bűncselekmény elkövetése után az Északi vasúti összekötő hídra ment fel, majd egy romos épületben bujkált – nem messze onnan fogták el a rendőrök. A bűncselekményt beismerte, teljes körű, feltáró beismerő vallomást tett – közölte Csécsi Soma rendőr alezredes, a BRFK szóvivője.

T. Róbert a gyilkossággal kapcsolatban elárulta, hogy amikor a bűncselekményt elkövette, elmenekült tett színhelyéről, de onnan az utcára érve azt tapasztalta, hogy esett az eső, így visszament a lakásba, ahol a bűncselekményt elkövette, magához vett egy esernyőt, majd távozott.

Féltékenységből gyilkolhatott

A férfi és az áldozat nem szerelmi, hanem függő kapcsolatban éltek, valamint tudatában volt az elkövető annak, mit művel – mondta Végh József kriminálpszichológust, túsztárgyaló az Index megkeresésére.

A szakértő úgy látja, a sok szorongás vagy feszültség félelmekben testesül meg, az ilyen emberek folyamatos biztonságkeresésben léteznek. Amikor pedig ezek az emberek azt érzik, hogy a veszélyben van, ami vagy aki biztonságot nyújthat nekik – jelen esetben az áldozat –, akkor úgy gondolkoznak, hogy „ha az enyém nem lehet, akkor másé se legyen”. 

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.”

Rovatok