Index Vakbarát Hírportál

A kutya lánca fojthatta meg az egyéves tömörkényi kisfiút, amíg az édesanyja a szobában aludt

2023. július 20., csütörtök 06:25

Egy egyéves kisfiú holttestét találták meg egy tömörkényi ház udvarán július 18-án. Az RTL Híradó megtudta, hogy a gyermek édesanyja a szobában aludt, amikor a gyermek kiment játszani a kutyájukkal, de valahogyan a nyaka köré csavarodott a kutya lánca, ami megfojtotta őt. A rendőrség gondatlan emberölés miatt indított eljárást.

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, halott gyermeket találtak egy tömörkényi ház udvarán kedden, a rendőrség gondatlan emberölés gyanúja miatt indított büntetőeljárást. 

Bár a rendőrség hivatalos közleménye nem tért ki a tragédia körülményeire, sajtóértesülések szerint nem szándékos emberölés okozhatta a mindössze egyéves gyermek halálát, hanem az udvaron lévő kutyalánc.

Az RTL Híradó úgy tudja, hogy egy egyéves tömörkényi kisfiú testére a kutyák lánca csavarodhatott rá kedd délután. A kisfiú édesanyja már a gyermek élettelen testét találta meg az udvar végén. A rendőrség gondatlan emberölés miatt nyomoz.

A rendőröket értesítették, hogy halott kisfiút találtak a ház udvarán. Az egyik németjuhász lánca tekeredett köré, az okozhatta a halálát a Híradó szerint. Azt is elárulták, hogy a csukott ajtónál aludt, azonban a kisfiú valahogy kijutott a szobából és kiment a kutyákhoz. A traktoros apát munka közben, egy másik településen érték utol a rendőrök.

A fiatal házaspár csak nemrég költözött abba a tömörkényi családi házba, ahol a tragédia történt. Az RTL Híradó beszélt az apával, aki nyilatkozni nem akart, de elmondta: 

Nem ez volt az első eset, hogy az anya nem figyelt a kicsire. Szerinte a felesége otthon többnyire az ágyban fekve a telefonját nyomogatta, és olyankor megszűnt számára a világ.

A férfi szerint a kutyák nem bántották a kisfiút. A férfi édesanyja elmondta, a nő azzal állított be hozzá, hogy a gyerek az udvaron fekszik, és nem lélegzik. Ő hívta a mentőket és próbálta újraéleszteni a kisfiút, amíg az anya a szobában volt. A rendőrség gondatlan emberölés miatt indított eljárást.

Rovatok