Index Vakbarát Hírportál

A Honvédelmi Minisztériumhoz kerülhet a lóversenyfogadás

2023. július 21., péntek 07:37

Ezentúl a Honvédelmi Minisztérium felelhet majd a lóversenyfogadásért, derült ki Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter társadalmi vitára bocsátott rendelettervezetéből. Arról pontos információ nincs, miért van erre szükség, de a sportügyek nagyobb része már egyébként a Honvédelmi Minisztérium hatáskörébe tartoznak.

Társadalmi vita céljából került fel a kormány honlapjára az a rendelettervezet, amely szerint a 2014 óta a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. joggyakorlása alá tartozó Magyar Lóversenyfogadást-szervező Kft.-nek a jövőben a Honvédelmi Minisztérium lesz a tulajdonosi joggyakorlója. A vállalat egy klasszikus szerencsejáték-szervező cég, hazai és nemzetközi lóversenyre lehet rajta keresztül fogadni – szúrta ki a hvg.hu.

A GFM-rendelet módosításának célja, hogy a Magyar Lóversenyfogadást-szervező Korlátolt Felelősségű Társaság tekintetében a Honvédelmi Minisztérium tulajdonosi joggyakorlóként kijelölésre kerüljön

– indokolta döntését a gazdaságfejlesztési miniszter, bár ezzel az indoklással nem magyarázta el, miért volt szükség a döntésre.

Elsőre ugyan szokatlannak tűnhet, hogy a Honvédelmi Minisztériumhoz kerül át a sportfogadás egyik ága, de a sportügyek nagy része már egyébként is a minisztérium hatáskörében van a jelenlegi kormányban. 

Az Index korábban megírta, a lóversenyfogadás mára már veszteséges Magyarországon. Az elmúlt év növekvő árbevételt hozott a szervező cégnek, a korábbi nyereség azonban elpárolgott, immár veszteséges a társaság. Elsősorban az elmaradt támogatás állhat ennek hátterében.

 

Rovatok