Index Vakbarát Hírportál

Uszodában elhelyezett defibrillátort lopott egy férfi Budapesten

2023. július 21., péntek 09:40

A zuglói rendőrök elfogták a férfit, aki egy uszodában elhelyezett életmentő készüléket próbált meg elvinni. A tolvajt egy alkalmazott akadályozott meg a menekülésben, de a géppel fejbe vágta őt a tettes.

A férfi 2023. július 18-án reggel kezdetben céltalanul sétálgatott, amikor egyszer csak a pénztárnál elhelyezett újraélesztő készülékhez lépett, és azt kibontotta a csomagolásából – közölte a rendőrség a police.hu oldalon.

A pénztáros többszöri kérdése után a férfi azt felelte, hogy infarktusa van, és használni akarja a gépet, mire az alkalmazott egy úszómester segítségét kérte. Mivel a férfi a rosszullét legkisebb jelét sem mutatta, az alkalmazottak felszólították a cselekmény befejezésére, mire a tolvaj a kijárat irányába indult a készülékkel. Már az ajtón is kijutott, amikor az őt követő úszómester utolérte, és vállánál megragadta.

A fogásból menekülő férfi a kezében lévő defibrillátorral fejbe ütötte áldozatát, majd eldobta a készüléket.

A XIV. Kerületi Rendőrkapitányság beosztottjai néhány percen belül a helyszínen elfogták a 36 éves Sz. Dániel Gergőt. Előállították, majd a nyomozók hallgatták ki rablás bűntett, valamint súlyos testi sértés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt. A gyanúsítás ellen panaszt nem tett. A rendőrök előterjesztést tettek a férfi letartóztatásának indítványozására.

Rovatok