Index Vakbarát Hírportál

Elítélték a szombathelyi férfit, aki szexuálisan bántalmazott egy kislányt

2023. július 21., péntek 17:40

2019 és 2021 között több alkalommal is bántalmazta élettársa unokáját egy szombathelyi férfi. Első fokon 5 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélték, de fellebbezett az ítélet ellen.

Szexuálisan bántalmazta élettársa unokáját egy férfi Szombathelyen. Első fokon öt év hat hónapra ítélték, de a férfi felmentésért fellebbezett. A főügyészség a korábban kiszabott büntetése helybenhagyását indítványozta – olvasható a Győri Fellebbviteli Főügyészség sajtóközleményében az ügyészség honlapján.

A tényállás szerint a férfi élettársának akkor 9 éves unokájával erőszakoskodott több alkalommal is 2019 és 2021 között, amíg a párja dolgozott. A kislány tiltakozása ellenére többször is szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette.

A gyermek ugyan elmondta az édesanyjának, hogy mi történt vele, de az nem hitt neki, és nem tett semmit.

A nagymama, aki egyben a gyermek gyámja is, amikor tudomást szerzett a történtekről, megszakította a kapcsolatot a férfival, és feljelentést tett ellene.

A Szombathelyi Törvényszék a férfit folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt 5 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte. Véglegesen eltiltották az olyan foglalkozások gyakorlásától is, melyek keretei között kiskorú gyermekek nevelését, felügyeletét, gondozását vagy gyógykezelését kell ellátni.

A férfi és ügyvédje felmentésért fellebbeztek. A fellebbviteli főügyészség szerint a férfi bűnös, a büntetése megfelelő. Másodfokon a Győri Ítélőtábla dönt az ügyben.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Rovatok