Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor videóval összegezte a tusnádfürdői látogatását

2023. július 24., hétfő 10:46

Rövid zenés-videós összeállítás jelent meg Orbán Viktor hétvégi, tusnádfürdői látogatásáról, melynek aláfestő zenéjét az Edda Művek Erdély felé című zenéje szolgáltatta.

Tevékeny és eseménydús héten van túl Orbán Viktor. Szerdán Bukarestbe látogatott, ahol találkozott Románia miniszterelnökével, Ion-Marcel Ciolacuval. Nem töltött itt sok időt, délután ugyanis már Tusnádfürdőre utazott.

Csütörtökön még hétvégi beszédét csiszolgatta, pénteken viszont már Sepsiszentgyörgyön volt jelenése. A kormányfő a Sepsi Arénába látogatott, ahol a Sepsi OSK és a Craiova játszott bajnoki mérkőzést magyar idő szerint fél hattól a román labdarúgó-bajnokság élvonalának második fordulójában. 

A kormányfő péntek reggel Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettessel együtt Tusnádfürdőn egyeztetett a határon túli magyar politikai szervezetek vezetőivel. A miniszterelnök szombat délelőtt, valamivel tíz óra után a XXXII. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban tartott beszédet, ahol az Európai Uniót kiöregedett bokszbajnokhoz hasonlította, beszélt a Kína és az Egyesült Államok közötti versenyről, az Európa előtt álló vitákról és arról is, hogy mit kell tennie Magyarországnak. Összefoglaló a kormányfő előadásából. 

Ezzel azonban még nem ért véget hétvégi programja, szombat este bulizni ment a kormányfő, és Tusványos sztárjaival, az Ismerős Arcok zenekarral is összefutott. A záróbulin Orbán ígéretet tett, hogy jövőre is visszatér, majd rengeteg szelfit készített a „partiarcokkal”. Vasárnap pedig egy záróposztot is közzétett még, amelyből kiderült, hogy egy medvével is találkozott.

Orbán Viktor Facebook-oldalán egy rövid zenés összeállítás jelent meg a hétvége legfontosabb eseményeiről, amelyet az Edda Művek Erdély felé című slágere kísért. Ahogy a dal is mondja:

Erdély felé indultam boldogan
Erdély felé vártak rám oly sokan
Erdély felé annyi minden eszembe jut
Erdély felé a szívem felragyog.

Rovatok