Index Vakbarát Hírportál

Hajmeresztő videó készült a magyar sofőrökről

2023. július 25., kedd 06:24

Hajmeresztő videókat tett közzé a Facebook-oldalán a Magyar Koncessziós Infrastruktúra-Fejlesztő (MKIF) Zrt., amelyek mindegyike júliusban készült a magyar utakon, közlekedésfigyelő kamerákkal.

Összesen három videót tett közzé az MKIF: az egyik az M4-es autópályán, a második az M1-esen történt, az utolsó helyszíne azonban nem derült ki.

Az M4-es autópályán egy kisbusz vezetője eltévesztette a kijáratot, fékezett, majd megállt félig a leállósávon, ott pedig tolatni kezdett. Az egyik érkező autó azonban nem bírt megállni, belerohant, majd megpördült és a belső szalagkorlátnak csapódott.

Ha eltévesztettük a kihajtót, soha ne forduljunk vissza, ne tolassunk! Menjünk el a következő lehajtóig (néhány perc kerülő, és senkinek az életét nem veszélyeztetjük), és onnan, a KRESZ szabályait betartva közelítsük meg a számunkra tökéletes lehajtót

– figyelmeztetett az MKIF.

Az M1-es autópályán egy autós vélhetően rosszul lett, és a belső szalagkorlátnak ütközött, majd arra felugratva átrepült a túloldalra.

A harmadik esetben egy kisteherautó terelésbe hajtott, majd nem sokkal később ugyanott egy személyautó is elkaszálta a teljes terelést, ami a cég szerint már mindennapos.

A nagy melegben bárkit megkörnyékezhet rosszullét, ingerültség, figyelmetlenség, fáradtság. Főleg azokat, akiknek a munkája a vezetés, vagy munka miatt közlekednek sokat. Ha úgy érzik, fáradnak, a legközelebbi pihenőben álljanak meg!

– tanácsolja az MKIF.

Rovatok