Index Vakbarát Hírportál

Vádat emeltek a miskolci fiatal ellen, aki megerőszakolt egy idős nőt

2023. július 25., kedd 13:49

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség kedden közölte, szexuális erőszak miatt emelt vádat a Miskolci Járási Ügyészség egy fiatalkorú ellen, aki megerőszakolt egy idős nőt az otthonában.

A vádirat szerint a fiatalkorú vádlott tavaly szilveszterkor egy borsodi kistelepülésen ittasan átugrott az időskorú nő házának kerítésén, majd a leláncolt bejárati ajtót kifeszítve behatolt az ingatlanba.

A konyhában találkozott a sértettel, akinek eltorzított hangon azt mondta, ötezer forintot kap, ha közösülnek. Ezután,

a falhoz nyomta és megerőszakolta.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottal szemben fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.”

Rovatok