Index Vakbarát Hírportál

Súlyosbították annak a férfinak az ítéletét, aki átverte M. Richárdot

2023. július 26., szerda 10:44

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség indítványára a Fővárosi Ítélőtábla súlyosította a Dózsa György úti gázolótól 900.000 Ft-ot kicsaló férfi büntetését.

A Központi Nyomozó Főügyészség 2020 novemberében emelt vádat egy 30-as éveiben járó csömöri férfi ellen, aki még 2017. évben a Dózsa György úti gázolóként ismertté vált M. Richárddal egy közvetítőn keresztül elhitette, hogy rendőri és közlekedési hatósági kapcsolatai útján 600-600.000 Ft-ért előbb visszaszerzi bevont vezetői engedélyét, illetve kedvező módon befolyásolja az ellene halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt folytatott büntetőeljárást.

Végül összesen 900 000 forint jutott hozzá M. Richárdtól.

A Fővárosi Törvényszék elsőfokú ítéletével a terheltet bűnösnek mondta ki 3 rendbeli befolyással üzérkedés bűntettében, amelyért őt 2 év, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre, 200 000 forint pénzbüntetésre, valamint 900 000 forint vagyonelkobzásra ítélte.

Az ügydöntő határozat ellen az ügyész a vádlott terhére végrehajtandó szabadságvesztés büntetés, valamint közügyektől eltiltás kiszabásáért, míg a vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért jelentettek be fellebbezéseket.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a napokban a másodfokú eljárást lefolytató Fővárosi Ítélőtáblához benyújtott indítványával az ügyészi fellebbezést fenntartva kezdeményezte az első fokon kiszabott pénzbüntetés súlyosítását is.

A Fővárosi Ítélőtábla a befolyásával üzérkedő elkövető pénzbüntetését 1 000 000 forintra, míg a felfüggesztett szabadságvesztés próbaidejét 5 év tartamra súlyosította – írja közleményében az  ügyészség.

Rovatok