Index Vakbarát Hírportál

Kigyulladt egy vonat Kőbánya-Kispesten

2023. július 26., szerda 08:28

Közlekedési káosz van a vasúton.

A Lajosmizséről a Nyugati pályaudvarra tartó, Kőbánya-Kispestről 7.25-kor továbbindult S21-es vonat meghibásodott, egy vágányon akadályozva a forgalmat Zugló és Kőbánya-Kispest között – tájékoztatott a MÁVINFORM Facebook-oldala.

Az utasokat leszállították a katasztrófavédelem munkatársai segítségével. A Budapest–Cegléd–Szolnok és a Budapest–Lajosmizse vonalon 20-30, esetenként 30-50 perccel nőhet a menetidő. Vonatkimaradásokra vagy rövidebb útvonalon közlekedő járatokra is lehet számítani.

Az Index információi szerint mindez nagy zűrzavart okozott a helyszínen. A tűzoltók lekapcsolták az áramot Kőbánya-Kispest vasútállomáson, így kérdéses, hogy egyáltalán mikorra áll vissza a vonatok közlekedése.

Az utasok közül sokan munkába mentek a reggeli vonattal, és felháborodtak a történtek miatt.

A MÁVINFORM szerint a BKK elfogadja a vasúti jegyeket, bérleteket az M3-as metrón a Nyugati és Kőbánya-Kispest között.

Utasokat kellett lekísérni a vonatról

A Katasztrófavédelem utóbb azt is közölte, hogy egy dízelmozdony gyulladt ki a Zugló és Kőbánya-Kispest közötti vasútvonalon, a Vaspálya utca magasságban. Mint írták, a fővárosi hivatásos tűzoltók két habosított sugárral eloltották a lángokat, és megkezdték az üzemanyagtartály visszahűtését, valamint a mozdony által húzott szerelvényen belüli utómunkálatokat.

A tűzoltók tíz embert lekísértek a vonatról, a többi utas már a rajok kiérkezése előtt elhagyta a szerelvényt.

A helyszínen a füst miatt nagyjából 30 méter volt a látótávolság. a közlemény szerint. 

Forgalmi változások a MÁV-nál

A MÁV közlése szerint több szerelvény forgalmi menetrendje is változik:

Rovatok