Index Vakbarát Hírportál

Üvöltözött a lakótelepen, majd eltörte egy kutyát sétáltató férfi kezét

2023. július 26., szerda 09:11

Súlyos testi sértés bűntette miatt a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a visszaeső férfival szemben, aki ökölütéssel torolta meg azt, hogy a sértett szóvá tette az utcán történő indokolatlan kiabálását.

A vádirat szerint az ittas férfi 2022. március 21-én a Tatabánya, Béla király körtéren futott, eközben hangosan kiabált. A helyszínen kutyát sétáltató sértett a társaságában lévő fivérének megjegyezte, hogy „miért kell üvöltözni egy lakótelepen”, amit az elkövető is meghallott.

A vádlott számonkérte a sértettet, majd ököllel arcon ütötte. Ezután a támadó férfi a sértettet ismét meg akarta ütni, azonban a sértett előle elhajolt, és az őt folyamatosan megütni akaró férfi kezét többször eltolta, míg a dulakodás miatt mindketten elestek.

A vádlott továbbra is ütlegelni próbálta a sértettet, ezért a bántalmazott férfi testvére odalépett hozzájuk, és elhúzta az elkövetőt, aki mikor felállt, a földön a tenyerével támaszkodó sértett kezére ráugrott, amitől a sértett kézközépcsontja eltört. A történtek egy részéről videófelvétel is készült:

A férfi ötször volt büntetve, legutóbb a bíróság 2022-ben garázdaság vétsége miatt 1 év 4 hónap, végrehajtásában 3 évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. Az ügyészség a vádiratban börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra tett indítványt, valamint indítványozta a felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtásának elrendelését.

Rovatok