Index Vakbarát Hírportál

Kiadták a riasztást, leszakadt az ég

2023. július 28., péntek 18:21

Az ország teljes északi részére citromsárga figyelmezetés van érvényben, több járásban a riasztást is kiadták.

Országszerte lecsaptak a zivatarok, több járásra is riasztás lépett érvénybe. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint a déli megyékben inkább fátyolfelhők, míg északabbra több és vastagabb felhő lesz az égen, amelyekből inkább csak egy-egy zápor alakulhat ki. A légmozgás mindenütt mérséklődik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 19 fok között alakul.

Riasztást az alábbi járásokra adtak ki:

A meteorológusok figyelmeztetése szerint olyan zivatarok alakulhatnak ki, amelyek esetében az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, de erős szél és jégeső is előfordulhat.

A figyelmeztetés érvényben van: 

A hétvégi strandidőt is elmossa az eső

Azonban nem csak a mai napot, a hétvégét is elmoshatja az eső. A strandolás helyet talán más program után kellene nézni azoknak, akik kikapcsolódnának hétvégén, ugyanis az Időkép szerint ugyan visszatér a nyári idő, de nem lesz zavartalan a napsütés.

Míg szombatra csak néhány zápor és zivatar várható, vasárnapra kiadós esőzésre lehet számítani. Ez amiatt a kiterjedt csapadékrendszer miatt lehet majd, amely átvonul az ország felett. A csapadék északnyugat felől érkezik majd, és már vasárnap reggeltől számítani kell rá. Előreláthatólag délelőtt az ország északnyugati felét érinti, délután északnyugat felől kezd felszakadozni a felhőzet.

Napközben sokfelé kell számolni akár kiadós mennyiséggel, a zivatarokat jégeső kísérheti, majd késő délutánra, estére az ország délkeleti harmadára szorul vissza a csapadékrendszer – írja az Időkép.

Önnél is tombolnak a zivatarok? Küldjön képet!
Küldje el nekünk!

Rovatok