Index Vakbarát Hírportál

Szeszélyes időjárásra van kilátás: zivatarok és akár 34 fokos hőség várhat ránk

2023. július 29., szombat 06:04

Északon több, délen kevesebb felhő várható, zápor, zivatar elsősorban az ország északi felében fordulhat elő. A nyugatias szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 34 fok között valószínű.

Szombaton napos-gomolyfelhős idő ígérkezik. Északnyugaton, északon és északkeleten helyenként zápor, zivatar átmeneti jelleggel kialakulhat. Több tájegységünkön élénk, néhol erős lehet a nyugati, illetve a délnyugati szél – írja az Időkép előrejelzése.

Hajnalban 13 és 19, délután 28 és 34 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat egyes fokozatú, citromsárga figyelmeztetést adott ki nyolc vármegyére. Zivatarra figyelmeztettek

Ezzel szemben vasárnap az egész ország előkeresheti az esernyőjét, ugyanis minden vármegyére citromsárga figyelmeztetés lesz érvényben.

Becsüljük meg a napsütést

Az Időkép orvosmeteorológiai előrejelzése szerint szombaton időjárási front nem lesz felettünk, de az érzékenyek körében melegfronti tünetek előfordulhatnak, emiatt keringési panaszok, vérnyomásproblémák, migrén, fejfájás, alvászavar, dekoncentráltság és fáradtság is jelentkezhet.

Helyenként hűvös lesz a hajnal, így az ezeken a tájakon élők körében felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi panaszok. A szelesebb tájakon fokozódhatnak a fejfájásos panaszok.

Zivatarok környezetében romolhat az asztmások állapota, így az érintettek ebben az időszakban lehetőleg tartózkodjanak zárt térben. A napos időszakok ugyanakkor jó hatással lesznek a hangulatunkra, közérzetünkre.

Rovatok