Index Vakbarát Hírportál

Orbán Balázs örül a fóliázásnak

2023. július 29., szombat 06:13

Alig egy hét alatt több mint 2000 érdeklődő 450 könyvet vitt el azoktól a fiataloktól, akik egy belvárosi Libri elé települtek ki olyan könyvekkel, amiket a gyerekvédelminek nevezett törvény miatt a könyvesboltokban csak befóliázva lehet kapni. Orbán Balázs szerint a magyar kormány úttörő ezen a területen a konzervatív kormányok között.

„Bementünk könyvesboltokba, és saját pénzen megvásároltuk ezeket a köteteket. De azóta nagyon nagy mennyiségben kapunk könyv- és pénzadományt, és mindenféle támogatást, amivel folyamatosan fenn tudjuk tartani a változó kínálatot” – mondta az akció egyik résztvevője, Szőke Barnabás az RTL Híradónak

Vida Márton, az akció egy másik szervezője elmondta, hogy ő nem érintett személyesen, de amikor megsértik az emberi méltóságot, akkor azt az embereknek a saját ügyükként kell kezelniük. Vida szerint csak pozitív visszajelzéseket kaptak. A standot a Kölcsey Ferenc Gimnáziumból kirúgott Palya Tamás is meglátogatta, mert el akarta mondani a szervezőknek, hogy fontos, amit csinálnak.

Most nem mindegy, hogy ki kit szeret? 

– tette fel a költői kérdést a kirúgott pedagógus, aki arról is beszélt, hogy pályáján rengeteg olyan gyerekkel találkozott, akik az LMTBQ-közösséghez tartoznak, de őket senki nem győzte meg erről, most pedig egyre nehezebb felvállalniuk a másságukat.

Orbán Balázs örül a fóliázásnak

A miniszterelnök politikai igazgatója azt mondta, hogy apukaként örül a fóliázásnak, mert így lapozgatás nélkül látja, mi van a polcokon. Orbán Balázs szerint a magyar kormány úttörő, mert a nyugati konzervatív kormányok csak most kísérleteznek azokkal módszerekkel, amik működhetnek. 

Úgy véli, hogy a fóliázás azért jó, mert tudatossá teszi a szülőket.

Rovatok