Index Vakbarát Hírportál

Még nincs is itt a délután, de az M7-es már most elesett

2023. július 30., vasárnap 11:32

Vasárnap délelőtt rengeteg autós indult el Budapest irányába, ezért a sztráda bizonyos szakaszain csak lépésben halad a sor.

Az M7-es autópályán Budapest felé, a 105-ös jelű Siófok-Centrum–Szekszárd-csomópontnál baleset történt. A 105-ös kilométernél sávzárásra kell számítaniuk a közlekedőknek, a torlódás már meghaladta az 5 kilométert, figyelmeztet az Útinform.

Menekülni nem nagyon lehet, ugyanis a párhuzamosan futó 7-es főúton is telítettek a sávok, szakaszos torlódások alakultak ki a Zamárdi és Sóstó közötti szakaszon.

A rossz időjárás miatt sokan tartanak a főváros irányába a sztrádán, ezért a Siófok és Szabadbattyán közötti szakaszon rendkívül erős a járműmozgás, szakaszos torlódás, lassulás tapasztalható, írták.

A Letenye felé vezető oldalt a 161-es és a 166-os kilométer között lezárták, a munkaterületnél mindkét irányba lassulás, torlódás alakult ki.

Eközben a 71-es főúton, Tihany térségében egy személyautó és egy autóbusz ütközött, a helyszínre mentőhelikoptert is riasztottak. A 45-ös kilométernél a főutat lezárták. Hozzátették, aki teheti, Balatonfüred-Aszófő útvonalon, a főúttal párhuzamosan futó alsóbbrendű úton kerülhet.

A rendőrségi tájékoztatás szerint a baleset vasárnap nem sokkal tíz óra előtt történt, ahol egy Tihany felől a főútra balra kanyarodó személygépkocsi összeütközött egy menetrend szerint közlekedő autóbusszal, amely Aszófő irányából Balatonfüred felé haladt.

A balesetben a személygépkocsi 25 éves sofőrje a helyszínen meghalt, a járműben utazó 27 éves nőt a mentők a veszprémi kórházba vitték. Az autóbuszon nem sérült meg senki – tették hozzá.

A rendőrök a helyszíni szemle és a műszaki mentés idejére az utat teljes szélességében lezárták, a forgalmat Aszófő és Balatonfüred között a 7303-as útra terelik, írja az MTI.

Rovatok