Index Vakbarát Hírportál

Ideges lett egy videótól, a rendőrséghez ment tanácsért

2023. július 31., hétfő 09:22

A Győri Járási Ügyészség kábítószer-birtoklással és bódult állapotban elkövetett járművezetéssel is megvádolt egy férfit, aki amfetamin fogyasztását követően autóba ült, és elment a rendőrségre.

A vádirat szerint a negyvenes éveiben járó férfi 2021 őszén ideges volt egy videómegosztón látott felvétel miatt, ezért amfetamintartalmú kábítószert fogyasztott, majd a videó hitelességének feltárása céljából a rendőrségre ment tanácsért.

A férfi a rendőrkapitánysághoz érve először kiszállt az autójából, majd visszaült oda, végül beparkolt az épület udvarára. Mikor rendőrök léptek oda hozzá, akkor a férfi zavarttá és agresszívvá vált velük szemben, ezért vér- és vizeletminta-vételre előállították.

A kábítószer fogyasztásával kapcsolatban az ügyészség a férfival szemben először feltételes ügyészi felfüggesztésről döntött annak érdekében, hogy a férfi legalább hat hónap időtartamban kábítószer-használattal kapcsolatos kezelésen vegyen részt. Tekintve, hogy ezen kötelezettségének a férfi nem tett eleget, az ügyészség bódult állapotban elkövetett járművezetés mellett, kábítószer-birtoklás miatt is vádiratot nyújtott be vele szemben.

A férfit így a bíróság mindkét bűncselekmény miatt elmarasztalta, és vele szemben 200 000 forint pénzbüntetést, egy év járművezetéstől eltiltást, valamint 200 óra közérdekű munkát szabott ki.

Rovatok