Index Vakbarát Hírportál

Belefulladt egy húszéves férfi a Balatonba

2023. július 31., hétfő 08:24

Megtalálták egy húszéves fiú holttestét, aki még az előző héten, csütörtökön tűnt el a Balatonban Siófokon. Balatonszemesen pedig egy nyolcvanéves nő fulladt bele a tóba, miután rosszul lett.

Erről a TV2 Tények című műsora számolt be. Mint közölték, a fiatal férfi a barátnőjével vízibiciklizett, de miután lecsúszott a hajó csúszdájáról, elmerült a mély vízben. Barátnője a strandolók segítségét kérte, de nem találták meg. 

A holttestre végül szombaton, a víz felszínén akadtak rá.

Mindeközben Balatonszemesen is megfulladt egy nyolcvanéves nő, aki rosszul lett a vízben. Orbán Zoltán, a Somogy Vármegyei Rendőr-Főkapitányság Sajtóosztályának vezetője a sonline.hu-nak megerősítette, hogy a Berzsenyi utcai szabadstrandnál egy nyolcvanéves asszony vízbe fulladt. A nő kifelé jött a Balatonból, mikor feltehetően rosszul lett, majd elmerült a vízben, és az életét már nem tudták megmenteni.

A nyáron már többen is meghaltak a Balatonban és más vizekben, júliusban is több tragédia történt. A Dunában egy 19 éves fiatal tűnt el, akit azóta sem találtak meg, egy családapa pedig vízibiciklizés közben, a gyermekei szeme láttára fulladt bele a tóba. Nem sokkal később Tiszafürednél fulladt meg egy férfi, valamint a gyékényesi bányatóban is meghalt egy 20 éves fiatal. 

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság korábban figyelmeztetést adott ki, a balesetek megelőzése érdekében a következőket tanácsolja a nyaralóknak:

Rovatok