Index Vakbarát Hírportál

Halálos baleset történt az M7-es autópályán

2023. július 31., hétfő 11:05 | aznap frissítve

Motorbalesetben meghalt egy 46 éves budapesti férfi hétfő délelőtt az M7-es autópályát Polgárdi közelében, a főváros irányába. A Letenye felé vezető oldalon már több mint tíz kilométeres a torlódás.

Egy motoros szenvedett balesetet hétfő délelőtt, amikor az M7-es autópálya 78-as kilométerénél szalagkorlátnak ütközött. A helyszínre mentőhelikopter érkezett – közölte a police.hu.

Mint írták, a 46 éves budapesti férfi olyan súlyosan megsérült a balesetben, hogy azonnal meghalt a helyszínen. Emellett a motor női utasa is megsérült.

A tragédia vélhetően a nem megfelelő rakományrögzítés miatt történt.

A szemtanúk arról számoltak be, hogy a motor kerekébe a járműhöz rögzített sátor akadhatott bele. Az irányíthatatlanná vált motor ekkor esett a szalagkorlát alá – közölte közösségi oldalán a Delta Hírek.

A rendőrök nem sokkal 13 óra előtt befejezték a helyszínelést és feloldották a forgalomkorlátozást. Az autópálya ismét a teljes szélességében járható a főváros irányába.

Szintén baleset történt hétfő délelőtt az M7-es autópályán, amikor egymásba futott három autó a Balaton felé vezető oldalon, a 31-es kilométernél, Martonvásárnál. A műszaki mentés idejére az érintett útszakaszon fennakadásokra kell számítani – írja a katasztrófavédelem.

A baleset helyszínén csak a külső sáv járható, ezért a torlódás már 10 kilométeres 

– közölte az Útinform, majd hozzátették, hogy aki teheti, az M0-s autóút déli szektorában, az M5-ös autópálya felé vezető oldalán a 9-es kilométernél lévő Diósd csomópontig haladjon, majd onnan a 7-es főútra menjen.

Rovatok