Index Vakbarát Hírportál

Megérkezett a hidegfront Magyarországra, a jégesőtől is lehet tartani kedden

2023. augusztus 1., kedd 16:57

Az északnyugati országrészben már 20 Celsius-fok alatt van a hőmérséklet, míg az ország többi részében a 30 Celsius-fok feletti érték sem kirívóan magas. A Kendig-csúcson már 15 fok sincs, közben Újszilváson 32 fokot mértek.

Korábban megírtuk, főleg az ország északi részén és a Dunántúlon eső, zápor, zivatar és felhőszakadás várható, sőt néhol akár jégeső is lehetséges. A délies szél élénk lesz, a hidegfront mögött északnyugat felől többfelé északnyugatira fordul a légmozgás. A zivatarok környezetében gyakoriak lesznek a viharos széllökések is.

Közben az Időkép hőtérképe szerint már elérte az országot a hidegfront.

Megérkezett a hidegfront, a Kendig-csúcson már 15 fok sincs. Ezzel szemben az Alföldön még többfelé meghaladjuk a 30 fokot

– olvasható a Facebook-oldalukon közzétett bejegyzésben.

Figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat

Heves zivatar kialakulására a nyugati és délnyugati megyékben van esély, és estére már a Dunától keletre is megérkezik az eső – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat .

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az alábbi vármegyékre adott ki figyelmeztetést zivatar miatt:

A következő vármegyékre pedig felhőszakadás miatt adott ki figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat:

Az orvosmeteorológia szerint kedden a felmelegedés hatására az arra érzékenyeknél előfordulhat migrén, dekoncentráltság és fáradékonyság, este viszont már inkább a hidegfront hatása érvényesül, emiatt fejfájás és görcsös panaszok jelentkezhetnek. 

Rovatok