Index Vakbarát Hírportál

Így kerülhetnénk el a halálos baleseteket

2023. augusztus 1., kedd 15:34

Az elektromos autóké még a jövő? Mit nevezünk önvezetési szinteknek és mit jármű-kommunikációs szinteknek? Lehetséges, hogy pár éven belül dugómentesen, gyorsabban és biztonságosabban folyhat a közlekedés az utakon, ha minden kommunikál mindennel? Többek között ezekre a kérdésekre kerestük a választ videónkban, amelyben a közlekedés jövőjét kutattuk.

Az elektromos autózásról az elmúlt években bebizonyosodott, hogy közel sem olyan környezetkímélő, mint azt előre gondoltuk. Az egyéb alternatív hajtások pedig vagy fejlesztési szinten állnak, vagy szimplán egy átlag felhasználó számára megfizethetetlen kategóriába tartoznak. Egy biztos, a környezet kíméletét még mindig a vásárló téríti meg.

A jármű-kommunikáció viszont elképesztő fejlődésen ment keresztül, aminek továbbra is fontos részét képzik a jelenleg is használatos önvezetési funkciók. Ha pedig a közlekedés résztvevői közül mindenki kommunikál mindenkivel, nagyobb esélyünk nyílhat a tragikus kimenetelű balesetek elkerülésére és a közlekedési dugók felszámolására. Vajon milyen fejlődésen kell átmennünk, hogy mindenki oszlopos tagja lehessen egy fenntárhatóbb közlekedésnek? Videónkból kiderül. 

(Borítókép: Alexander Koerner / Getty Images)

Rovatok