Index Vakbarát Hírportál

A második kerület a Mammuttal közösen keresi a megoldást, hogy ne történjen több öngyilkosság a plázában

2023. augusztus 1., kedd 10:15

A közelmúltban két öngyilkosság is történt a bevásárlóközpontban. Őrsi Gergely, a második kerület polgármestere szerint biztonságosabbá kell tenni a Mammutot.

„Egyeztetést kezdeményezünk az üzletközponttal, ahol a sokadik öngyilkosság történik, remélve, hogy közösen találunk megoldást” – írja közösségi oldalán Őrsi Gergely, a második kerület polgármestere. 

A közelmúltban két öngyilkosság is történt a bevásárlóközpontban. Múlt vasárnap délelőtt egy nő lett öngyilkos a Mammutban.

Megoldásra lesz szükség

Az elmúlt 13 évben ő volt a hetedik olyan ember, aki a pláza emeletéről levetve magát lett öngyilkos. Többször, többen kerestek meg minket is, hogy tegyük biztonságosabbá az épületet

– tette hozzá a polgármester. A pláza nem középület, ezért az önkormányzat nem tud saját hatáskörben eljárni a változás érdekében. 

Őrsi szerint felvették a kapcsolatot a Mammut üzemeltetőivel, és abban bíznak, hogy megoldást találnak az épület biztonságosabbá tételére.

Ha bajban van, vagy másért aggódik

Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat: +36-80-20-55-20

A Kapcsolj egyből projekt honlapja: https://www.kapcsoljegybol.hu/

Magyar Lelki Elsősegély Szolgálatok (LESZ) segélyvonala: 116-123

Az Ifjúságért Mentálhigiénés Szövetség (IMSZ) a 137-000-s zöldszámon érhető el, hétköznapokon 17–21 óra között. Az IMSZ-ről bővebb információt itt talál: http://www.ifjusagi-lelkisegely.hu/.

Rovatok