Index Vakbarát Hírportál

Nem adtak neki pénzt kábítószerre, majdnem felgyújtotta a szülei házát

2023. augusztus 2., szerda 13:35

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség kapcsolati erőszak és más bűncselekmények miatt vádat emelt egy férfival szemben. Az elkövető azért, mert nem kapott pénzt kábítószerre, bosszúból többször bántalmazta és házuk felgyújtásával fenyegette meg idős szüleit.

A vádirat szerint a szülei háztartásában élő kiskunhalasi férfi rendszeresen fogyasztott kristályt, herbált és extasyt, ami miatt az indulatait huzamosabb ideje nem tudta kezelni.

A vádlott a szer utáni sóvárgás állapotában 2022 őszén rendszeresen pénzt kért szüleitől, és ha nem kapta meg, ingerültté, dühössé vált. Miközben ordítozva szidalmazta őket, többször a megölésükkel és a házuk felgyújtásával fenyegette meg az idős házaspárt.

2022 novemberében az édesapja nem adott neki pénzt, ezért a férfi bosszúból teljes súllyal ráugrott a bottal közlekedő apja lábfejére, amivel hónapokon át visszatérő fájdalmat okozott.

Az elkövető néhány héttel később szóváltást követően az édesanyját lökdösni kezdte, majd az asszony védelmére kelő, mozgásában korlátozott apját kétszer ököllel fejbe ütötte.

A férfi emellett többször készpénzt és húst is lopott a szüleitől. Az ügyészség a férfit kapcsolati erőszak bűntettével, továbbá zaklatás, kábítószer-birtoklás és lopás vétségével vádolja, és vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

A letartóztatásban lévő férfi bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Rovatok