Index Vakbarát Hírportál

Összeveszett a párjával, majd megütötte egy söröspohárral

2023. augusztus 2., szerda 11:44

A Szigetvári Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádolja azt a férfit, aki egy szigetvári vendéglátóhelyen söröspohárral ütötte meg élettársát.

A vádirat szerint a 40-es éveiben járó férfi és élettársa 2022. október 2-án délután egy szigetvári vendéglátóhely teraszán italozott mások társaságában. A vádlott és élettársa veszekedni kezdett egymással, ami odáig fajult, hogy a férfi a kezében levő, teli söröspohárral megütötte a sértett nő arcát.

Az ütés a nő száját érte, a pohár összetört, és éles széle megvágta a sértett ajkát. A bántalmazás ugyan nyolc napon belüli sérüléseket okozott, de csak a véletlenen múlt, hogy a nő szemgolyója nem sérült meg súlyosabban.

A Szigetvári Járási Ügyészség a férfit súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádolja, aminek a büntetési tétele három évig terjedő szabadságvesztés.

Az ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat felfüggesztett szabadságvesztésre ítélje, zárt a közleményét az ügyészség, amihez egy videót is csatoltak.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.”

Rovatok