Index Vakbarát Hírportál

Csütörtökön ismét berobban a nyár, akár 35 fokos hőség is várhat ránk

2023. augusztus 3., csütörtök 06:12

Csütörtökön fülledt, meleg nyári időre van kilátás. Időnként megnövekedhetnek a gomolyfelhők, de záporok csak elszórtan, főként a Dunántúlon és északon fordulhatnak elő. A nappali maximumok 24 és 35 Celsius-fok között alakulnak.

Csütörtökön túlnyomóan napos időre számíthatunk, de időnként a gomolyfelhők is erősen megnövekednek. Zivatarok csak elszórtan fordulhatnak elő, főként a Dunántúlon és északi részeken. Ezeken a területeken a szél is megélénkülhet – írja az Időkép.

A NAPPALI MAXIMUMOK 24 ÉS 35 FOK KÖZÖTT ALAKULNAK.

Északnyugatról délkelet felé haladva lesz egyre melegebb.

Zivatarokra és hőségre is figyelmeztetnek

Öt vármegyében a zivatarok mellett a villámlás, a szélerősödés és a jégeső is veszélyforrást jelenthet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki zivatarok miatt:

Emellett a magas, 25 fok feletti középhőmérséklet miatt szintén elsőfokú, citromsárga riasztást adtak ki:

Hullámzó front miatt fájhat a fejünk

Egy hullámzó front miatt északnyugaton hidegfronti, keletebbre melegfronti panaszok jelentkezhetnek. Általános lehet a fejfájás, szédülés, vérnyomás-ingadozás és koncentrációs-zavar. Emellett jelentkezhetnek görcsös panaszok és felerősödhetnek az ízületi panaszok is – derült ki az Időkép orvosmeteorológiai előrejelzéséből.

Mint írták, a napsütés jó hatással lesz hangulatunkra, viszont 10 és 16 óra között az erős UV-sugárzásra is érdemes odafigyelni.

Rovatok