Index Vakbarát Hírportál

Karácsony Gergely: Nincsenek autósok, meg nem autósok

2023. augusztus 4., péntek 15:58 | aznap frissítve

Karácsony Gergely szerint jelentős többségben vannak, akik támogatják, hogy a gyalogosforgalom számára pénteken átadott Lánchídon ne haladhassanak át az autósok. A főpolgármester elmondta, a beígért hatmilliárdos támogatás egyelőre nem érkezett meg a kormánytól.

Másfél hónappal a tervezett határidő előtt, péntek délben megnyílt a Lánchíd a járókelők előtt. Az Indexnek Karácsony Gergely elmondta, „minden flottul ment”, noha komplex volt a feladat, mert egyszerre kellett szerkezetileg megújítani a hidat, illetve a műemléknek számító részeket rendbe hozni.

A főpolgármester ugyanakkor a felújítás okozta legnagyobb problémáról, vagyis a forgalmi helyzet jelentős átalakulásáról úgy nyilatkozott, „nincsenek autósok, meg nem autósok”, csak olyanok, akik támogatják a mostani közlekedési rendet, és akik nem. Szerinte előbbiek jelentős többségben vannak, és „mindenki tudja, hogy a Lánchidat annak idején nem a mostani forgalomra építették”.

A kérdés inkább az, hogy a gyakorlatban hogyan működik az új felállás, főleg abban a helyzetben, amikor esedékessé válik más dunai hidak felújítása.

Hogy a kormánytól megérkezett-e a beígért hatmilliárd forintos támogatás, arra úgy felelt, nem, de „ami késik nem múlik”.

(Borítókép: Karácsony Gergely 2023. augusztus 4-én. Fotó: Szollár Zsófi / Index)

Rovatok