Index Vakbarát Hírportál

Tragikus baleset történt az M44-es építkezéséhez vezető úton

2023. augusztus 4., péntek 19:08

Vélhetően műszaki hiba miatt történt egy tragikus kimenetelű baleset az M44-es gyorsforgalmi út építkezésének közelében – számolt be róla a bacsmegye.hu.

A kivitelező Duna Group közlése szerint egy teherautó érintkezett nagyfeszültségű vezetékkel a munkaterület megközelítését biztosító organizációs úton, amely egyébként a közforgalom számára is nyitott – számolt be a bacsmegye.hu.

A cégcsoport arról tájékoztatta a portált, hogy a teherautó, miután lerakta rakományát a munkaterületen, a platóját leengedve, szabályszerűen távozott a helyszínről. Ezt követően a sofőr megállt az út szélén és felemelte a platót,

amely beleütközött a nagyfeszültségű vezetékbe, és ez a sofőr halálát okozta. 

Az illetékes hatóságok megkezdték a vizsgálatot az ügyben. Egyelőre azt feltételezik, hogy a sofőr egy műszaki hibát észlelhetett és, ezért emelhette fel a jármű platóját, amely így érintkezett a nagyfeszültségű vezetékkel. 

A kivitelező azt közölte a Bács vármegyei lappal, hogy nagy hangsúlyt helyeznek a biztonsági intézkedésekre, az építkezésen tilos felemelt platóval közlekedni, erre tábla is figyelmeztet. A munkaterületet keresztező elektromos felsővezetékek miatt a kivitelező mindenhol biztonsági magaskapukat létesített, amelyek felhívják a gépkocsivezetők figyelmét, és megakadályozzák, hogy a tehergépjárművek nyitott platóval közlekedjenek.

Rovatok