Index Vakbarát Hírportál

Budapest is elesett a viharban, rendkívüli menetrend szerint közlekednek a BKK járatai

2023. augusztus 5., szombat 08:08

A péntek éjjeli-szombat hajnali vihar miatt jelentős változások álltak be a BKK menetrendjében.

Az éjjel erős vihar csapott le  Magyarország jelentős részén.  Hajnalban Budapesten és környékén, valamint Nógrádban okozott jelentős károkat a vihar. A tűzoltók folyamatosan dolgoznak, a vonatközlekedésben több helyen is fennakadások vannak a kidőlt fák miatt.

Reggelre a BKK Info oldalon készítettek egy gyűjtést arról, hogy mely járatoknál változik a közlekedés.  Mint írták „a kedvezőtlen időjárás miatt több BKK-járat közlekedésében fennakadásra kell készülni”. 

A MÁV-nál is újabb menetrendváltozásokról számoltak be időközben. Nagymaros és Szob között a Dömösi átkelés megállóhelynél a heves esőzés következtében, iszapátfolyás miatt csak az egyik vágányon közlekedhetnek a vonatok, ezért a Budapest–Vác–Szob vonalon 20-30 perccel megnőhet a járatok menetideje.

Azt is közölték, hogy a Rákosról Pilisvörösvárra 8:35-kor induló, és a Pilisvörösvárról Rákosra 7:22-kor induló S76-os (3242-3259) vonat egyáltalán nem közlekedik. Neszmély és Süttő állomás között vízátfolyás miatt nem közlekednek a vonatok, az utasokat pótlóbusz szállítja.

A vihar Magyarország mellett a szomszédos országokban is súlyos károkat okozott.

Rovatok