Index Vakbarát Hírportál

Magyarázat nélkül kapcsolgatja a Facebook a helyi Fidesz oldalait

2023. augusztus 7., hétfő 20:32

A közösségi médiaszolgáltatás alapelveinek megsértése miatt állították le a kormánypárt helyi szervezeteinek Facebook-oldalait. Ennél részletesebb magyarázat nincs, de feltehetően bejelentés érkezett a váci és a ferencvárosi Fidesz oldalain megjelenő tartalmakkal szemben, és ezek kivizsgálásának idejére függesztették fel a közlési jogosultságot.

Közelebbről nem részletezett okokra hivatkozva függesztette fel a Facebook a ferencvárosi Fidesz publikációs jogát a közösségi oldalon bő egy hete. Ennek hatására már csak az adminisztrátorok láthatták az oldalt, más nem.

A szolgáltató a közösségi médiaszolgáltatás alapelveinek megsértésén túl mást nem közöltek az oldal üzemeltetőivel – mondta a Fidesz IX. kerületi elnöke, Mezey István. Azonnali fellebbezésükre azonban az oldalukat le is állították. 

Nem sokkal később a váci Fidesz oldala is elérhetetlenné vált a felhasználók számára. 

A váratlan leállítást követően többen is ennek okáról érdeklődtek a Facebooknál, közölte a politikus. Ahogyan nem tudni, miért kapcsolták le, úgy azt sem, minek hatására kapcsolták vissza a múlt héten hétfőn, de tény, hogy ma már újra elérhető a ferencvárosi oldal, amely most is rendszeresen oszt meg a központi Fidesz által előállított tartalmakat. Azt nehéz megítélni, melyik alapelv sérülhetett, de elképzelhető, hogy kéretlen tartalomnak minősítették az ott írottakat, és ezért függesztették fel. 

Amennyiben a kormánypárt központi kommunikációs anyagának megosztása okozta a váci, illetve ferencvárosi oldalak leállítását, úgy további Fidesz-oldalak is eltűnhetnek hosszabb-rövidebb időre. 

Lapunk információja szerint egy feminista közösség képviselője tett bejelentést mindkét esetben, erről a Fidesz váci szervezetét levélben is értesítették.

Rovatok