Index Vakbarát Hírportál

Nem ússzuk meg hétfőn sem a pocsék időjárást

2023. augusztus 7., hétfő 06:09

Hétfőn többfelé felhős időre számíthatunk egy-egy záporral, zivatarral. Az északi megyékben erősen borult lesz az ég, míg a déli tájakon többórás napsütés várható. A nappali maximumok 16 és 23 fok között alakulnak.

Hétfőn az ország északi részén erősen felhős vagy borult lesz az ég, emellett gyenge, időszakos eső is előfordulhat. Ezzel szemben délebbre kevesebb felhőzetre lehet számítani többórás napsütéssel. A nyugatias szél nagy területen lesz erős, helyenként viharos széllökések is lehetnek.

A nappali maximumok 16 és 23 fok között alakulnak. A zivatarok miatt hétfőn már csak öt vármegyére adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést, köztük

Az érintett területeken elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, de szélerősödés és jégeső is előfordulhat.

Rosszul érintheti a frontérzékenyeket a hideg 

Hétfőn egy újabb hidegebb légtömeg érkezése miatt hidegfronti tünetek jelentkezhetnek. Jellemző lehet a fejfájás, vérnyomás-ingadozás, valamint keringési és görcsös panaszok előfordulhatnak. A szeles időben ingerlékenység, nyugtalanság is jelentkezhet.

Az időseknek és a szívbetegeknek érdemes kerülni a nehéz fizikai megterhelést. Az alacsony hőmérséklet miatt nőhet a megfázás veszélye, ezért ajánlott réteges öltözet választani – derült ki az Időkép orvosmeteorológiai előrejelzéséből.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok