Index Vakbarát Hírportál

Az Orbán-kormány új minisztere megtalálta a következő államtitkárt

2023. augusztus 8., kedd 20:40

Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter felkérését elfogadva Zsigmond Barna Pál lesz az újonnan létrehozott tárca parlamenti államtitkára.

Mint azt megírtuk, augusztus elsejével Tuzson Bence váltotta Varga Juditot az Igazságügyi Minisztérium élén, míg Varga Judit az Európai Ügyek Bizottságának elnöke lett. Tuzson kérésének megfelelően az Igazságügyi Minisztérium már nem felel az európai uniós ügyekért, ezért Bóka János vezetésével létrejött az Európai Uniós Ügyek Minisztériuma.

„Köszönöm szépen Bóka János miniszter úrnak a felkérést: a jövőben az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkáraként, miniszterhelyetteseként dolgozom Magyarországért, a magyar emberekért” – írta közösségi oldalán Zsigmond Barna Pál, a Fidesz parlamenti képviselője.

A politikus a közelgő európai parlamenti választásokkal kapcsolatban kifejtette: céljuk az, hogy Brüsszelben olyan döntések szülessenek, amelyek a magyarok érdekeit szolgálják, és hogy a 2024-es, soros magyar uniós elnökség sikeres legyen.

Hivatalossá vált

A friss Magyar Közlönyben már meg is jelent az új miniszterhelyettes kinevezése. Az erről szóló határozatot Novák Katalin államfő és Orbán Viktor miniszterelnök jegyzi. 

Rovatok